Annons
Insändare

”Kalmars studenter firar valborg för första gången tillsammans!”

Valborg är en tid av glädje och förväntan. Det är en tid då vi lämnar vintern bakom oss och välkomnar de varmare dagarna framför oss. För många av oss är det också en tid för firande och gemenskap.
Insändare • Publicerad 29 april 2024 • Uppdaterad 7 maj 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi hoppas att alla studenter vill mötas i Kalmarsundsparken och fira valborg tillsammans.” Arkivbild.
”Vi hoppas att alla studenter vill mötas i Kalmarsundsparken och fira valborg tillsammans.” Arkivbild.Foto: Mats Holmertz

Kalmar blev Årets studentstad 2023 och nu har vi, Linnékåren och studentföreningarna i Kalmar, valt att gå samman för att arrangera ett gemensamt valborgsfirande. Det är vår vilja och vår önskan att fortsätta skapa ett gott studentliv här i staden. Vi har det senaste året fått till ett bra samarbete med både ovve-vecka, gemensamma event och planeringen för Kalmars största sittning i HatStore Arena. Det är en bekräftelse på vår tro på samarbete och vår övertygelse om att vi tillsammans kan åstadkomma mer än vad vi någonsin skulle kunna göra ensamma.

För många av oss är Kalmarsundsparken en naturlig samlingsplats, en plats där vi möts när solen skiner och dagen är ljus. Att ha vårt valborgsfirande här känns därför både naturligt och passande. För många studenter är det en intensiv period vi är inne i och då finns det inget bättre än att få slappna av i en brassestol i KSP omringad av färgglada ovvar.

Annons

Självklart hoppas vi på bra väder för vårt firande. Oavsett väder kommer vi att göra det bästa av det och njuta av varje ögonblick tillsammans. Ett extra glädjeämne för studenterna, är att vi har ett samarbete med Krögers för att kunna ha vårt eftersläpp hos dem. Det är verkligen en ära att få samarbeta med en så omtyckt och studentvänlig plats som Krögers, och vi är oerhört tacksamma för deras generositet och stöd.

Valborgsevenemang här i Kalmar. Vi är stolta över det arbete som våra studentföreningar lägger ner för att göra det till en minnesvärd och glädjefylld dag för alla som deltar. Studentföreningarna här i Kalmar har alla något att bidra med till valborg och det kommer bli olika tävlingar och lekar vilket gör att det inte bara blir en vanlig ”sitta i parken-dag”. Vi har i år även ett valborgsmärke vilket är superroligt!

Vi hoppas att alla studenter vill mötas i Kalmarsundsparken och fira valborg tillsammans. Linnékåren vill även passa på att tacka våra fantastiska studentföreningar för allt arbete de lägger ner för att göra detta möjligt. För det är tack vare dem och deras engagemang som vi kan njuta av denna underbara dag tillsammans.

Vi ses på valborg alla studenter!

Stina Sjöberg, studiesocialt ansvarig på Linnékåren i Kalmar

Annons
Annons
Annons
Annons