Annons
Insändare

”Jag får kämpa vidare med de dumma parkeringsreglerna”

Nu när parkeringsavgiften är klubbad trots alla protester vill jag även skriva några rader om hur de nya reglerna påverkar mig och min vistelse på stan.
Insändare • Publicerad 16 december 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När jag kommer till stan tvingas jag köra ett varv för att kolla om det finns ledig parkeringsplats med fyra timmars parkering. Ibland finns det och ibland finns det inte (jag kommer till stan klockan 10.40).

Saknas ledig parkering, då får jag köra ett varv till och parkera vid Nilssons konditori. Eftersom jag jobbar som volontär i secondhandbutik behöver jag tre och en halv timme utan att flytta på bilen, utan att släppa ut en massa avgaser till boende i centrum. Efter 18 år med handikappkort (som jag fick efter en stor ryggoperation och sedan två år tillbaka lider jag av hjärtsvikt som jag måste leva med livet ut) tvingas jag gå till parkeringen och flytta på bilen (inte särskilt klimatsmart).

”Nu när parkeringsavgiften är klubbad trots alla protester vill jag även skriva några rader om hur de nya reglerna påverkar mig och min vistelse på stan.”
”Nu när parkeringsavgiften är klubbad trots alla protester vill jag även skriva några rader om hur de nya reglerna påverkar mig och min vistelse på stan.”Foto: Åsa Borefur
Annons

Citerar Lucas Lodge från 2023.11.27 i ON ”Vi måste värna om vår miljö och klimat”. Jag bad om tio minuter av din dyrbara tid när vi hade kommunstyrelsemöte sist, fick tre minuter och du har inte förstått ett ord av det jag sa. Att sen påstå att det inte handlar om pengar som går in i kommunbudgeten är inte sant. Det bevisar parkeringsskyltarna med utökade tider. De tider vi hade förut, lördagar mellan 9 - 13 och nu 8 - 15 på vardagar 9 - 18 är nu 8 -19. Pengarna och prestige går hand i hand hos majoriteten, Socialdemokraterna och Moderaterna. Och pengar det kommer att behövas nu när nu riksdagsledamöternas arvoden höjs 3,4 procent, Oskarshamns konmuns ledamöternas är kopplade till. Jag får kämpa vidare med de dumma parkeringsreglerna.

God Jul, gott folk.

OBS. Mitt i julhandeln hittade jag en affär som säljer PARKERINGSKORT billigt. Vem vet de kommer kanske till användning till slut.

Veronika G

Annons
Annons
Annons
Annons