Annons
Insändare

Inte bara Stensövägen som används som racingbana

Replik på insändaren "Stensövägen måste sluta användas som racingbana".
Insändare • Publicerad 3 juli 2021
Boende på Varvsholmen besväras av buskörning på Bredbandet.
Boende på Varvsholmen besväras av buskörning på Bredbandet.Foto: Lisa Hjertén

Tyvärr är det fler ställen än Stensövägen som används som racingbana med motordånande bilar, främst under sena kvällar och när arbetstiden precis är slut. Vi har detta problem även på Varvsholmen, trots att hastighetsbegränsningen på bron och holmen är 30 kilometer i timmen. Det är främst på bron och den långa gatan Bredbandet som buskörningen förekommer.

Vi har kontaktat kommunen och polisen angående detta. Enda resultatet blev en "min fartskylt" som satt uppe några dagar. En sådan skylt fyller kanske sin funktion för flera bilister, men de som inte tar hänsyn till skyltar om hastighetsbegränsning bryr sig troligen inte om en sådan skylt heller.

Annons

Vi som bor på Varvsholmen vill också, liksom de boende på Stensövägen, kunna sova med öppet fönster utan att störas av motordånande om kvällar och nätter.

Främst fredags- och lördagskvällar samlas också skränande ungdomsgäng här.

Vi önskar fartdämpande hinder på bron och i båda riktningar på Bredbandet, samt att polisen blir synlig på Varvsholmen – framför allt under sen kvällstid.

Varvsholmenbo

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons