Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Varför inte flytta från kommunen käre kommunalråd?”

För cirka 40 år sedan var det en kommunal tjänsteman som kom på idén att införa parkeringsavgifter i Alingsås. Jag skrev då en insändare till Alingsås Tidning i vilken jag påtalade att vi, kommuninnevånarna, betalt stadens gator och torg flera gånger om med våra skattepengar.
Insändare • Publicerad 8 maj 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Folk från landsbygden och turister tyckte om att åka in till centrum för att handla och för att gå på kafé. Parkeringsautomater är inte en inkomstkälla i en kommun, fast politikerna tror detta. Undantaget är Göteborg där allt görs för att folk skall parkera fel så att kommunen får in felparkeringavgifter.

Detta ger Göteborgs kommunens kommun flera miljoner i månaden, men skapar en stad som folk inte trivs i eller vill ta bilen till. Alla har inte tåget bussen eller tåget utanför dörren. Alingsås har inte några parkeringsavgifter idag. Detta gagnar affärer och caféer eftersom kostnadsläget för mat och fika stigit kraftigt.

Annons

Varför skall till exempel Oskarshamns kommun göra det dyrare att handla i centrum? Vill kommunen spara pengar så sparka den tjänsteman som vill ha parkeringsautomater i staden. Kommunrådet Lukas Lodge som anser att 245 000 kronor inte är så jättemycket pengar kan ju sänka sin lön med 245 000 kronor, för det är ju inte så jättemycket pengar. Varför inte flytta från kommunen käre kommunalråd?

Gör som Alingsås och var rädda om kommuninnevånarna och stadens affärer och kaféer. Jag tycker verkligen om Oskarshamn och jag vet av egen erfarenhet från Alingsås att när turisten frågar var parkeringsautomaten är så blir svaret i Alingsås kostar det inget att parkera bilen. Så välkommen till Alingsås.

Olle Torge, f.d. trafikpolis

Annons
Annons
Annons
Annons