Annons
Insändare

”Ni i styrelsen kan inte vänta längre – det skadar ryktet”

Reaktion på Henrik Erikssons krönika: ”Finns det en enda spelare som tror på det här?”.
Insändare • Publicerad 2 maj 2023 • Uppdaterad 4 maj 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Stödet i staden är pinsamt. 260 åskådare i derbyt innebär Växjö-supportrar, IFK-medlemmar och familjeanhöriga”, skriver insändarskribenten.
"Stödet i staden är pinsamt. 260 åskådare i derbyt innebär Växjö-supportrar, IFK-medlemmar och familjeanhöriga”, skriver insändarskribenten.Foto: Henrik Eriksson

Jag är "den trevlige mannen vid mediaentrén" som nämndes i artikeln (tack, Henrik, för bedömningen).

Som alla andra med varningsvästar runt matcherna i arenan är jag volontär. Och medlem i IFK Kalmar. För att flickor, tjejer och kvinnor kan utöva sin hobby: lira fotboll. Och för att ha ett mål: tillhöra eliten. Åtminstone vill jag att de tillhör eliten. Det vill inte alla. Vad vill styrelsen?

Annons

Jag kan bekräfta intrycket Henrik har av stämningen i laget: deprimerande.

Jag kan hänvisa till mina mejl till styrelsen, med varning om utvecklingen. Det händer ingenting.

Den enda frågan jag har kvar är: är det fågel-struts-politiken eller tre-apor-politiken?

Antingen längtar man tillbaks till Gröndal och Elitettan eller vill man vara del av eliten? Stödet i staden är pinsamt. 260 åskådare i derbyt innebär Växjö-supportrar, IFK-medlemmar och familjeanhöriga. Ursäkta ni, som "bara" är supportrar, det är pinsamt det också.

Och, bara till protokollet, det kanske inte slutar med Elitettan, utan i ettan eller till och med som med den utveckling Färjestaden, Lindsdal, Madesjö, Emmaboda med flera har tagit.

Jag har – som medlem – ett önskemål till styrelsen: Va fair! Ge spelarna möjligheten att veta vad ni vill och öppna chansen att lämna i sommartransferfönstret. Om ni inte vill fortsätta med elitverksamheten.

I nuläget har vi en jättebra målvakt (tack till Anna Koivunen), vi har en hyfsat försvar, vi har ett hyfsat mittfält, men vi har nästan ingen i avdelningen "attack". På grund av skadeläget och att man struntat i förstärkningen härskar vakuum i detta område. Om man inte skjuter på mål då vinner man inga matcher. Så vi måste fokusera på förstärkningar.

Eller lägga ner. Omedelbart.

Ni i styrelsen kan inte vänta längre. Det skadar ryktet, det skadar spelare.

Ta beslut om framtiden och vad föreningen vill.

Jochen Kwast

Annons
Annons
Annons
Annons