Annons
Insändare

Insändare: Posten som oppositionsråd bör gå till SD

I och med sammanslagningen mellan S och M i Oskarshamn ska Oskarshamn få två kommunalråd.
Publicerad 11 oktober 2018
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Roger Carlsson

Kostnaden för dessa blir cirka 150 000 kronor i månaden, 1,8 miljoner om året. Pengar som vi skattebetalare ska stå för.

Det diskuteras även behovet av ett oppositionsråd, vilket jag har svårt att förstå. Vi kommer ju att få två kommunalråd, ett från vartdera blocket. Vad ska vi då ha ytterligare ett kommunalråd i opposition till? Och vem ska i så fall inneha det uppdraget?

Annons

Om det nu behövs ett oppositionsråd, så låt tillsättningen gå rätt till. Och undvik ohederliga uppgörelser.

Man kan lätt få den uppfattningen att Mathias Karlsson (L) skulle vara den lämpligaste kandidaten till oppositionsråd. Till saken hör att om vi ska följa valresultatet så ska ett sådant uppdrag tillhöra SD. Inget snack om saken. För så har väljarna röstat.

Men nu ska det kanske trixas och styras till ett valtekniskt samarbete mellan L, Kd och kanske V och C. Och Mathias Karlsson (L) jublar och är gärna med i ett sådan lag. Jo jag tackar!

Hur ställer sig Tommy Skoog och Magnus Larsson centerpartiet till att släppa fram en liberal till posten? Dessa båda herrar skulle kanske själva vara både ypperliga och mera lämpliga till oppositionsrådsposten. Vad är det som talar för Mathias Karlsson som en bättre kandidat?

Jag tror och hoppas att centerpartiets fullmäktige ledamöter är renhåriga politiker som lägger ner sina röster vid valet av oppositionsråd och låter SD och L göra upp om oppositionsrådsposten. F

ör vad skulle centerpartiet tjäna på att lägga sig i ett sådant val mer än att stänga ute kommunens största oppositionsparti nämligen SD. Och ett sådant handlade kan bara få negativa konsekvenser vid nästa val. Att Vänsterpartiet ställer sig utanför och lägger ner sina röster är för mig en självklarhet.

Skattebetalare

Annons
Annons
Annons
Annons