Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Man undrar om partiet har någon som helst “hut i kroppen”?”

Under hela valrörelsen har Annie Lööf, envis som en åsna, deklarerat att partiet inte ska/kan samverka med ytterkantpartierna.
Insändare • Publicerad 4 oktober 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Under hela valrörelsen har Annie Lööf, envis som en åsna, deklarerat att partiet inte ska/kan samverka med ytterkantpartierna", skriver insändarskribenten.
"Under hela valrörelsen har Annie Lööf, envis som en åsna, deklarerat att partiet inte ska/kan samverka med ytterkantpartierna", skriver insändarskribenten.Foto: Anders Wiklund/TT

Hennes agerande och partiets övergripande mål var att till varje pris vägra samtala med representanterna för den tredjedel av Sveriges befolkning som lagt sin röst på SD eller V. Hon levde i fantasin om att “mitten” skulle styra landet. Ett fundamentalt misstag som orsakade många centerpartiskt styrda kommuners och regioners förlust och avgång.

Även i Kalmar län, ett av centerns tidigare “kärnområde” tappade partiet majoriteten i åtskilliga kommuner. Men tro det eller ej.

Annons

I lördagens tidning stoltserar centerns regionråd Karin Helmersson tillsammans med S och V och basunerar ut att de nu har förhandlat fram en majoritet i regionen. Centern sätter sig således glatt som minoritet i detta illröda block trots alla tidigare utfästelser.

Man tar sig för pannan och undrar om partiet har någon som helst “hut i kroppen”? Innan valet skulle ytterlighetspartierna bojkottas och efter gör man upp med de erkänt röda socialistiska partierna i stället för att dra sig tillbaka och fundera över orsakerna till sitt egna katastrofval. Vilket förtroende tror man att detta ska inge för framtiden? Eller är det av rent egoistiska skäl ledande regionpolitiker agerar utan några som helst skrupler eller politiska tankar för att få sitta vid “köttgrytorna”?

Ett förfarande som i kombination med raset i hela landets kräver en förklaring från länets centerdistrikt om man framgent tror sig kunna vara kvar som politiskt parti. Jag är övertygad om att det även för partiets tåliga och plikttrogna smålänningar finns en gräns för sveket att på detta sätt helt överge den historiska kopplingen till borgerligheten.

Tidigare centerväljare

Annons
Annons
Annons
Annons