Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Låt Eken vara en plats för oss seniorer”

Vi är i dag nästan 1 300 seniorer i SPF och PRO i Färjestaden. SPF är en av de största föreningarna i Mörbylånga kommun.
Insändare • Publicerad 3 augusti 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Alla våra medlemmar är nu oroliga över vad som skall hända med Eken och våra verksamheter”, skriver insändarskribenten.
”Alla våra medlemmar är nu oroliga över vad som skall hända med Eken och våra verksamheter”, skriver insändarskribenten.Foto: Pia Olofsson

SPF och PRO har här ett unikt och mycket gott samarbete. Vår lokal de senaste tio åren har och är Eken. Där har vi allteftersom anpassat och underhållit de delar som vi har tillgång till. Vi har även gjort mycket av det utvändiga underhållet som bland annat målning.

Alla våra medlemmar är nu oroliga över vad som skall hända med Eken och våra verksamheter. Eken är den plats som blivit som ett andra hem och där man känner sig välkommen, kan träffa likasinnade, delta i aktiviteter och slippa känna sig ensam!

Annons

Vi vet att Mörbylånga kommun uppskattar det vi gör. Det är ju en av många bra saker kommunen kan erbjuda sina invånare och kanske eventuellt kan påverka nyinflyttning till kommunen.

I dag är Eken i behov av lite förbättringar då det förekommer en del läckage från taket. En del fönster behöver bytas ut och ventilationen behöver förbättras. Dessa åtgärder torde inte vara någon jättestor kostnad och Eken skulle kunna användas i ytterligare fem till tio år!

Så till er som i kommunfullmäktige har möjlighet att få till ett rätt beslut, det vill säga att Eken fortsatt kommer att vara en plats för oss seniorer. Här är ett gyllene tillfälle att glädja och entusiasmera oss till fortsatt värdefullt arbete för Mörbylånga kommuns nuvarande och kommande seniorer.

SPF Solvändan Färjestaden, ordförande Anders Bergzén

Läs mer om vår rapportering i ämnet:

Annons
Annons
Annons
Annons