Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Invandring och integration, den rasistiska debatten”

Sverige behöver människor.
Och vet ni varför? Jo, annars kraschar landet.
Insändare • Publicerad 1 augusti 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Människan har sedan tidernas begynnelse flyttat. Vi flyttar inte bara till andra städer och landsdelar, vi flyttar till andra länder också. Till och med de som inte tycker om att människor flyttar på sig - särskilt hit, där vi bor - flyttar på sig. Ungern, Thailand och Spanien är tre exempel på det. Där bor det många svenska invandrare som inte gillar invandrare.

Sedan har vi alla dessa människor som inte frivilligt väljer att flytta på sig. De som flyr. Dessa människor som kommer hit, oavsett om de flyttat hit frivilligt eller har flytt hit, är med om att forma nationen Sverige. Tillskottet i pengar gör bland annat att vi har ett pensionssystem som fungerar skapligt.

Annons

Sverige är inte, som en del tror, ett land med en välbärgad medelklass med ny bil och sommarstuga. Tyvärr behövs det arbetskraft efter 65-67, för att vi skall kunna behålla levnadsstandarden, annars kan det lätt gå som i ex vis Grekland, åt pepparen.

De som vi vanligtvis kallar ”invandrare” är för det mesta ena jäklar på att jobba. Och driftiga är de också. Givetvis finns det de som är lata och försöker utnyttja systemet, men hur många av oss ”svenskar” är likadana. Titta bara på vissa av våra riksdagsledamöter som försöker att utnyttja systemet till bristningsgränsen, för sedan göra avbön offentligt.

Hur skulle Sverige klara sig utan alla nytillkomna som jobbar inom vården (läkare och sköterskor), städare, chaufförer, idrottstränare, fotbollsspelare, restaurangidkare och så vidare. Eller de som är forskare, professorer eller är framstående inom kulturen. Vi är alla en del av ett fungerande Sverige att vara stolta över.

Att ”Repatriera” dessa människor skulle medföra att Sverige skulle kraschlanda. (Det finns ju förståss ett visst klientel svenskar som borde ”Repatrieras”, men vem skall ta emot dem?)

Har inte ändå SD rätt på en punkt;

”Ni lite mer mörkhyade som har en massa konstigheter för er, ska hålla er där ni hör hemma. Det är inte nyttigt att vi beblandar oss, ser ni. Då först känner vi oss trygga.”

Det är därför jag tycker att debatten om Invandring och integration är rasistisk.

Rannsaka dig själv, innan du bedömer din granne.

Lars Bergman

Annons
Annons
Annons
Annons