Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Framtiden börjar i förskola och skola”

Framtiden börjar i förskolan och skolan, och barns skolgång går inte i repris. Läraryrket är av helt avgörande betydelse för samhället, här i Kalmar kommun och i hela Sverige.
Insändare • Publicerad 15 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Framtiden börjar i förskolan och skolan, och barns skolgång går inte i repris.”
”Framtiden börjar i förskolan och skolan, och barns skolgång går inte i repris.”Foto: Johan Nilsson/TT

Det råder obalans mellan krav och resurser i Kalmar kommuns förskolor och skolor. För få lärare på alltför många barn och elever. Barngrupper och klasser blir större, viktiga stödinsatser uteblir, kollegorna blir färre och dokumentationskraven ökar när de borde minska. Lärarna får inte i tillräckligt hög utsträckning använda sin tid och kompetens till det som gynnar barns och elevers lärande, vilket leder till sämre resultat för eleverna.

De kollektivavtalsförhandlingar som just nu pågår med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) måste resultera i ett avtal som leder till att fler vill bli, och fortsätta jobba som, lärare i alla skolformer. Kommunerna måste också ta ett gemensamt ansvar för att förverkliga ett framtida avtal.

Annons

Politiker i Kalmar kommun – vad gör ni för att påverka SKR, där vår kommun är medlem? Hur agerar ni för att säkra trygga och attraktiva villkor för oss lärare?

Det är våra barns och elevers framtid som står på spel!

Malin Komstedt och Jeanette Wahlgren, ordförande för Sveriges Lärare Kalmar lokalförening

Annons
Annons
Annons
Annons