Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Fixa elsparkar i Oskarshamn – kommer göra det enklare för både barn och vuxna”

Jag tycker att vi ska få elsparkcyklar man kan hyra via en app i Oskarshamn.
Insändare • Publicerad 3 februari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Fixa elsparkar till staden det kommer göra det enklare för både barn och vuxna”, menar skribenten.
"Fixa elsparkar till staden det kommer göra det enklare för både barn och vuxna”, menar skribenten.Foto: Christine Olsson

Många ungdomar som vill ta sig runt i staden måste gå, be sina föräldrar eller ta dyra bussarna som man måste vänta på. Elsparkcyklarna kan vem som helst åka på till sitt jobb eller träning till exempel. Det skulle underlätta om man kunde ha vissa ställen i staden där man kan parkera elsparkcykeln och ställa den på laddning och om man kan ställa dem vart man vill när man till exempel är framme så ställer man den på en trottoar.

De vuxna som kanske tar bilen till jobbet kan istället hyra en elspark mycket billigare och det är dessutom mycket bättre för miljön. Det leder till mycket mindre utsläpp och man slipper slösa pengar på buss eller föräldrarna som slipper köra.

Annons

Mindre trafikolyckor uppstår för att det blir mindre folk som kör bil när man kan köra elsparkcykel på cykelbanan eller på vägen till och med i mindre gränder. Många vuxna kanske inte kommer tillåta sina barn att köra elsparkcykel för att man kan ramla och slå sig eller köra omkull. Den risken finns men då får man ta ansvar själv och bestämma om det är en bra idé om man kör om man inte är så varsam.

Jag antar de minderårigas föräldrar kan ta det beslutet om de får köra eller inte. Appen man kan hyra elsparkcykeln i kan ha ett svårare innehåll det gör att många barn som försöker hyra en elsparkcykel inte kan det för att de inte förstår vad som ska göras i appen för att hyra en elspark.

Fixa elsparkar till staden det kommer göra det enklare för både barn och vuxna!

Tonårstjej, Astrid

Annons
Annons
Annons
Annons