Annons
Insändare

INSÄNDARE: ”Behåll och utveckla våra sjukhus”

Sjukvården och våra anställda är utsatta för en hård press. Inte minst har följderna av pandemin skapat köer som måste arbetas bort.
Insändare • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Sjukvården och våra anställda är utsatta för en hård press. Inte minst har följderna av pandemin skapat köer som måste arbetas bort”, skriver insändarskribenten.
”Sjukvården och våra anställda är utsatta för en hård press. Inte minst har följderna av pandemin skapat köer som måste arbetas bort”, skriver insändarskribenten.Foto: ERIK SIMANDER

PRO i Kalmar län har mött ordföranden och vice ordföranden i Regionstyrelsen och fått betryggande besked om att stärka sjukvården och våra sjukhus i Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Något förstatligande är inte aktuellt. Vi vill från PRO-s distriktsstyrelse betona att den regionala självstyrelsen är viktig för att behålla både inflytande och en god sjukvård efter behov och inte låta andra intressen ta över.

Våra sjukhus är viktiga men vi vill också betona att direkta läkarkontakter och utbyggd primärvård med vårdcentraler måste ges mer resurser. De centralistiska tankarna som förs fram avskräcker. Vi kan se på Polisen och Arbetsförmedlingen som fått stora problem efter att de centralistiska strömningarna har fått övertag.

PRO-distriktets styrelse Kalmar län Roger Kaliff Ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons