Annons
Insändare

”Inför fri parkering för patienter till lasarettet”

En patient som ska parkera vid lasarettet inför ett bokat läkarbesök står inför en stor och nästan obehaglig utmaning – detta eftersom man inte kan betala med kontanter utan måste utföra betalningen med kort eller via en nedladdad app.
Insändare • Publicerad 6 augusti 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Som om nervositeten inför läkarbesöket inte är tillräcklig ökar stressen ytterligare genom utmaningen att genomföra en korrekt parkering”, skriver insändarskribenten.
”Som om nervositeten inför läkarbesöket inte är tillräcklig ökar stressen ytterligare genom utmaningen att genomföra en korrekt parkering”, skriver insändarskribenten.Foto: Mats Holmertz

Detta utgör ett stort orosmoment inför läkarbesöket, främst för ovana sjukhusbesökare och äldre personer. Som om nervositeten inför läkarbesöket inte är tillräcklig ökar stressen ytterligare genom utmaningen att genomföra en korrekt parkering.

Vi är många äldre som behöver uppsöka lasarettet och därför behöver parkera sin bil. För den som bor på landsbygden är bilen ett nödvändigt färdmedel. Är man då inte van vid att ladda ner appar så upplevs denna situation som väldigt stressande. Det finns personer som fått parkeringsböter för att det inte fungerat riktigt med kortet.

Annons

Är det meningen att man först ska betala patientavgift och dessutom riskera parkeringsböter?

Det finns personer som måste be anhöriga att följa med för att hjälpa till med parkeringsavgiften. Så skall det väl inte vara? Då kanske den personen måste ta ledigt från arbetet.

Mitt förslag är att i samband med kallelsen till läkarbesöket så ska det skickas med en parkeringsbiljett likaväl som man får bussbiljetter.

Bor man i glesbygden kan det vara svårt att åka buss då det bara går ett par turer per dag. Man ska väl inte behöva övernatta på hotell om det inte går någon buss tillbaka till hemorten.

Det ska inte vara någon skillnad på vilket färdsätt man använder.

Maj-Britt Carlsson, pensionär

Annons
Annons
Annons
Annons