Insändare

Idiotisk satsning på flygplatsen

Insändare Artikeln publicerades

Jag vill verkligen stötta Fridays For Futures demonstration och namninsamling mot Region Kalmars delägarskap i Kalmar Öland Airport.

Det är helt idiotiskt att man ska spara 100 milj kronor på sjukvården och istället satsa pengarna på flygresande, som vi måste dra ner på med tanke på klimatförändringarna.

När man hör klimatforskarnas ord och ser Greta Thunbergs och Fridays For Futures kämpande; hur kan då de styrande inom regionen bara låtsas som att det regnar och köra på i samma hjulspår?

Om vi inte radikalt minskar vårt flygresande är det ingen ide att vi satsar stora pengar på en framtid som vi inte kommer att få uppleva. Vi måste tänka på kommande generationer.

Självklart är det viktigt att satsa på regionens utveckling, men det bör ske genom förbättrade järnvägsförbindelser.

Satsa annars pengarna på sjukvården så att de anställda får rimliga löner för det fantastiska arbetsinsats de utför.

Orolig för framtiden

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.