Annons
Insändare

Hur tänker ni Kretslopp Sydost?

Kretslopp Sydost vill att vi ska skotta fram soptunnan och ta bort snön från locken på tunnan, och se till att det inte är någon snövall från röjningsarbete framför tunnan.
Insändare • Publicerad 3 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är konfunderad över Kretslopp Sydosts uppmaning om att skotta fram soptunnan.
Insändarskribenten är konfunderad över Kretslopp Sydosts uppmaning om att skotta fram soptunnan.Foto: Jonatan Bergöö

Betalar kretslopp lönen till oss som i så fall måste stanna hemma från jobbet de dagar som det snöar? Som tur var hade vi inte sophämtning i dag, torsdag den 2 december, utan vi hade turen att få tömt innan. Hade det varit i dag istället så hade vi haft ett styvt jobb med att hålla det Kretslopp Sydost efterfrågar. Vilken tur att det var någon som var hemma och hade möjlighet att skotta och hålla tunnan snöfri då ni spelade in filmen. Här skottade vi oss ut på morgonen och innan det hade gått 30 minuter så var snövallen tillbaka. Eftersom jag är hemma sjuk så kunde jag se hur snabbt det gick i dag då snön vräker ner. Var ute med en soppåse i tunnan, sopade av locket för att kunna slänga påsen. Hade inte varit inne mer än 10 minuter så var locket vitt igen.

Så Kretslopp Sydost hur tänker ni? Är ni beredda att betala oss för att stanna hemma och hålla rent framför tunnan och ovanpå de dagar det snöar? Jag tror inte att någon arbetsgivare betalar sina anställda lön för att de ska vara hemma och skotta fram sina soptunnor varje gång det är snöväder. Min arbetsgivare betalar inte ens min lön om jag inte kan ta mig till jobbet på grund av att det inte är röjt. När det snöar så får man nog ta med det i beräkningen att folk inte har kunnat skotta tillräckligt bra vid soptunnan. När snöandet avtar igen så är det en annan sak. Då blir det inte igenplogat och snön man tagit bort fylls inte på med ny innan ni hinner komma. Dessutom är det ju ni som har bestämt vilken dag jag och alla andra har som sophämtningsdag. Ni kan väl bestämma vilka dagar det får snöa också i så fall så det inte snöar när ni ska komma och hämta.

Annons

En av dem som finns där då ni behöver oss

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons