GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Har man råd med tvättmaskin – har man råd att lämna den gamla på rätt ställe”

En solig dag storstädar Oskarshamnsborna ute och inne. Det märkte jag när jag var på vår stora avfallsanläggning.
Insändare • Publicerad torsdag 10:00 • Uppdaterad torsdag 10:33
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Privat

Det var kö men det gjorde ingenting. Jag blev glad att så många Oskarshamnare tänker som jag och anstränger att sortera sina avfall för klimaten, naturen och oss människor skull. Det var rent och fint. En eloge för dem som jobbar där.

Men så var jag på återvinningsstationen i Kristinebergs centrum den 3 oktober. Det var inget vacker syn det vill jag lova. Inte första gången men hoppas att det är sista gången. Det är en arbetsplats för många, hur tänker de samvetslösa och respektlösa som dumpar allt från tvättmaskin, möbler och annat skräp. Fina skyltar och vacker text hjälper visst inte. Bevakningskameror? Vet inte om det skulle hjälpa så länge människor tänker fel och är så respektlösa mot allt alla. De som vill begå brott stora eller små kommer alltid att hitta ett sett att göra det.

Foto: Privat

Har man råd med tvättmaskin, har man råd att lämna den gamla på rätt ställe.

Det sorgliga är att det är en liten del av människor som förstör för oss alla.

En uppmaning. Ta fram samvetet och släng respektlösheten i soptunnan för allas trivsamhet.

Veronika G.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.