Annons
Insändare

”Förseningarna har kostat KFF värdefull tid under försäsongen”

Barometern publicerade den 14 februari en intervju med kultur- och fritidsnämndens ordförande, Lasse Johansson (S), angående bytet av konstgräset på Kalmar FF:s primära träningsanläggning Gasten. Förseningarna, som kostat Kalmar FF värdefull tid under försäsongen, har nu även tvingats föreningen att flytta årets första tävlingsmatch.
Insändare • Publicerad 21 februari 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Förseningarna, som kostat Kalmar FF värdefull tid under försäsongen, har nu även tvingats föreningen att flytta årets första tävlingsmatch.”
”Förseningarna, som kostat Kalmar FF värdefull tid under försäsongen, har nu även tvingats föreningen att flytta årets första tävlingsmatch.”Foto: Victor Laag

Lasse Johansson menar att detta helt beror på föreningens önskan om att få gräset utbytt redan under vintern och att ingen skugga skall falla på kommunen. Tidigare uttalanden från kommunen och ansvariga tjänstemän säger dock något annat.

Den 24 november publicerades en artikel i Barometern där Henrik Nilsson Ederam, förvaltningschef för kultur- och fritidsnämnden, meddelade att kommunens ambition var att byta gräset under vintern och att detta skulle vara färdigt lagom till Kalmar FF:s första träning för säsongen. Så blev inte och själva bytet hade inte ens påbörjats när laget premiärtränade den 8 januari.

Annons

De besked som då gavs av Nilsson Ederams i Barometern (18 januari), var att Gasten skulle hållas stängd till slutet av januari och återigen kunna nyttjas i februari. Tyvärr drabbades regionen av något så ovanligt som minusgrader i januari och bytet försenades ytterligare.

Så sent som måndagen den 12 februari sa Nilsson Ederam till Barometern att laget skulle kunna vara på gasten ”om någon dag” och att cupmatchen mot Gefle IF skulle kunna spelas på Gasten. Dagen efter, det vill säga den 13 februari, meddelar Kalmar FF att matchen flyttas till Fjölebro i Lindsdal.

Med dessa utlåtanden som bakgrund, anser vi det märkligt att Lasse Johansson ämnar flytta ansvaret till Kalmar FF när kommunikationen från kommunen endast kunnat tolkas som att Gasten ska stå redo för cupspelet. Det ter sig en smula arrogant hävda att föreningen bär skulden när kommunens egen tidplans har försenats med nästan två månader.

Vi tror naturligtvis inte att Lasse medvetet ljuger, hans minne har dock svikit honom förr. Vi minns Lasses olyckliga uttalanden kring Guldfågeln Arenas belysningsproblematik inför Kalmar FF:s europaspel och hans medverkan i Kalmar FF-podden, avsnitt 136, som publicerades den 22 mars 2023. Det vore klädsamt att efter de felaktigheter som då sades av Lasse, både innan och under intervjun, göra ett bättre förarbete inför eventuella intervjuer.

Kalmar FF medlemsinitiativ

Kalmar FF Supporterunion

Lasse Johansson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.
Lasse Johansson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.Foto: Johanna Eriksson

SVAR DIREKT:

Jag anser inte att jag varken har dåligt minne eller lägger skulden på någon annan. Jag tycker dock att det inte är så produktivt att föra dialog via tidningen. Jag välkomnar istället representanter från Supporterunionen att höra av sig till mig så bokar vi in en fika så kan vi reda ut vad som sagts utan något filter.

Lasse Johansson, ordförande kultur- och fritidsnämnden

LÄS MER I ÄMNET:

Annons
Annons
Annons
Annons