GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

För klimatets skull

Insändare • Publicerad 4 januari 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För klimatets skull måste vi i Sverige ha ett bränslepris på 20 kronor litern medan USA:s 250 miljoner bilister kan tanka för 2,5 dollar per gallon (6 kronor/litern).

För klimatets skull måste vi ha världens högsta koldioxidskatt, 1 150 kronor/ton medan Kina med all sin kolkraft har 0 kronor.

För klimatets skull ifrågasätts flyglinjen Kalmar och Frankfurt med några tusen passagerare medan Istanbul bygger ut sin flygplats för att hantera 150 miljoner passagerare per år.

Per-Arne Erlandsson, Oskarshamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.