Annons
Insändare

”Folkvalda politikerna i Torsås måste agera nu”

Våra politiker och anställda på vågen undrar varför vi har sån arbetslöshet. Om ni tänkte till lite så hittar ni säkert svaret.
Insändare • Publicerad 2 april 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vad händer om några år när elbilarna slår igenom? Då behöver inte bilarna varken avgasrör eller fordonskomponenter som vi tillverkar här i Torsås i dag”, skriver insändarskribenten.
”Vad händer om några år när elbilarna slår igenom? Då behöver inte bilarna varken avgasrör eller fordonskomponenter som vi tillverkar här i Torsås i dag”, skriver insändarskribenten.Foto: Per Jakobsson

Det är ju ni folkvalda politiker som inte arbetar och kämpar för att skapa arbete i kommunen. Ni sitter och tror att det flyger in arbete till vår kommun men det gör det inte. Vi kan gå så långt tillbaka som när Faurecia lades ner. Sedan dess har det inte hänt något i kommunen. Även då satt kommunledningen och inte gjorde något. Det som hände var att det startades enmansföretag: TM Tube och TM Design var ju Torsmaskiners folk som startade. I dag sitter våra kommunpolitiker och tror att fängelset i Halltorp ska ge Torsås kommun arbeten. Säkert en del men det kommer säkert många sökande utifrån. Det är ju ni som sitter folkvalda som måste agera nu.

Vad händer om några år när elbilarna slår igenom? Då behöver inte bilarna varken avgasrör eller fordonskomponenter som vi tillverkar här i Torsås i dag. Då kommer vi se en annan värld. Till sist: alla har inte läshuvud, vore det inte bättre att ni då tar kontakt med företagen och får in dom på lärlingspraktik? Ungdomar kan om dom får hjälp och stöd i början. Där skulle många företag tänka till lite och sänka sina krav. Man behöver inte vara högskoleutbildad för att köra maskiner om man får rätt utbildning på plats och ni får personer som trivs och utvecklas i era företag. Det är viktigt för att företaget ska överleva.

Alf Karlsson, Torsås

Annons
Annons
Annons
Annons