Annons
Insändare

"Finns många anledningar till att människor inte vill vara med i facket”

Fackförbundet Vision Region Kalmar Län gick ut med en varning om att intresset för facket sjunker. Det är också helt riktigt. Man kan inte spalta upp procentantal hit och dit i negativ bemärkelse utan ta reda på varför. Det finns fullt med anledningar att människor inte vill vara med.
Insändare • Publicerad 9 februari 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är hela vårt kommersiella samhälles fel. Massmedia, reklam, tv och allt annat ger människor helt nya åsikter idag. Vi ska satsa på oss själva.

Ett fackförbund, som sitter i direkt beroendeställning till en arbetsgivare, sitter oftast illa till, då är det lätt att facket blir onödigt samarbetsvilliga i förhandlingar. Detta ser folk på golvet.

Annons

Arbetsgivarna impopulariserar fackligt arbetande människor bland arbetstagarna. Den allmänna åsikten ute på golvet är att fackliga arbetande förser sig själva med fördelar. Många tycker att de inte får något i utbyte mot pengarna som facket kostar.

Så det är inte underligt att medlemsantalet sjunker. Fackförbund för både tjänstemän och arbetare har mycket att fundera på i framtiden.

Anders Larsson

Annons
Annons
Annons
Annons