GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett särskilt öga måste hållas på Tallhagsskogen

Enligt insändarskribenten finns en rädsla för att Tallhagsskogen ska komma att utsättas för ytterligare exploatering i framtiden.
Enligt insändarskribenten finns en rädsla för att Tallhagsskogen ska komma att utsättas för ytterligare exploatering i framtiden.
Foto: Lars Johansson
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Hyresgästföreningens arbetsgrupp för arbete med kommunens översiktsplan och började sitt arbete med att delta i kommunens digitala möte den 1 juni om just översiktsplanen för centrala Kalmar. Redan nu förstår vi att ett särskilt öga måste hållas på Tallhagsskogen och Norrlidsslingan. Tallhagsskogen – denna underbara lunga i centrala Kalmar – har redan har utsatts för skövling. Enligt kommunens grönstrukturplan är den bevarandevärd och får inte utsättas för ytterligare exploatering. De flesta synpunkter som kom fram rörde just rädslan för att befintlig skog och grönområden skulle naggas i kanten eller skövlas. Annars gjordes en bra presentation av planen.

Hyresgästföreningen Kalmar Torsås Öland genom Christer Bergqvist i arbetsgruppen

Läs mer