GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En stor eloge till dessa arbetande sköterskor

Nu var det dags för min sambo att få spruta nummer tre mot covid. Vi körde bil till Stensö vårdcentral och allt gick enligt planerna. Jag frågade om inte jag kunde få min också? Svaret: ”Du är för ung”, var bara att acceptera.
Insändare • Publicerad 1 november 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten är nöjd över bemötandet på Stensö hälsocentral i Kalmar.
Insändarskribenten är nöjd över bemötandet på Stensö hälsocentral i Kalmar.
Foto: Erik Mårtensson/TT

Vi åkte hem efter förrättat verk och intog middag. Direkt efteråt poppade Lena Hallengrens vackra nuna upp och meddelade att det var dags för 65-plus att få sin tredje spruta. Jag dök på datorn och in 1177 men allt var bokat även via utsatt telefonnummer.

Vi åker då ner till vårdcentralen och kollar. Sagt och gjort, bilen nästa, men kom ej ut – hyresvärden hade satt en skylift bakom vår bil. Vi fick så snällt gå om vi ville.

Så vi gick till Stensö vårdcentral. Framme vid vårdcentralen såg det stängt ut, men en dörr stod öppen så vi gick in. Där stod några sköterskor och samtalade och jag berättade att Lena Hallengren aviserat att vi 65-plussare hade möjlighet att få hjälp med en tredje spruta men att jag haft sådan otur då vi varit här tidigare i dag. En av sköterskorna sa då: ”Ja, det var du som var för ung”. En annan sköterska svarade med god humor: ”Jag har väntat att få ge dig ett stick. Kom med här så ordnar vi det.”

Det blev en dos av Modernas vaccin. Jag blev så glad och tacksam på det bemötandet som jag fick på Stensö vårdcentral. Veckans ros till dessa arbetande sköterskor.

Helmuth Petersson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.