GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dragiga lägenheter, dåliga köksfläktar och väldigt gamla vitvaror

Det kom ett snabbt svar på min insändare och det är bra! Christina Davidson (C) kommer med en ursäkt, då hon insåg att hon trampade väldigt många hyresgäster på tårna och hon fortsätter med det.
Insändare • Publicerad 7 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”En av mina grannar hade en spis som lade av, man kom och påstod att den fungerade och det slutade med att hyresgästen själv fick köpa en ny spis för egna pengar, för att få varm mat på bordet”, skriver insändarskribenten.
”En av mina grannar hade en spis som lade av, man kom och påstod att den fungerade och det slutade med att hyresgästen själv fick köpa en ny spis för egna pengar, för att få varm mat på bordet”, skriver insändarskribenten.Foto: Veronica Johansson/SvD/TT

Davidson kommer även med en del horribla påståenden i sitt svar, bland annat att kvarteret Skomakaren är det område med störst efterfrågan och att kön skulle vara upp till fyra år lång. Det må så vara, men jag vet annat. Varför är detta område så populärt? Jo, här bor många äldre, som vill ha nära till centrum och ha det lugnt och detta betalar vi för. Att dessa lägenheter skulle vara mera exklusiva än andra, det ställer jag mig tveksam till, med tanke på hur standarden är i de flesta av lägenheterna.

En som vill hyra gör ett val. Var vill man bo? Vill man ha över en kilometer att gå med sina matkassar eller vill man ha nära till mataffären? Vill man bo i ett lugnt område eller inte? Med andra ord så gör man ett val om man kan och söker i det önskade område.

Christina Davidson skriver i sitt svar och jag citerar: "Parterna tycker inte att det är rätt att hyresgäster som bor i till exempel Kungshall ska vara med och betala för lägenheter, som har högre standard och ett mera centralt läge." Dessa hyresgäster gjorde ett val kring var de ville bo.

LÄS MER: Tidigare inlägg i debatten:

Davidsson nämner detta, utan att ha vetskap och jag ska ge tre exempel av hundratals: En av mina grannar hade en spis som lade av, man kom och påstod att den fungerade och det slutade med att hyresgästen själv fick köpa en ny spis för egna pengar, för att få varm mat på bordet. Väldigt exklusivt, måste jag säga!

NBAB tar inte itu med problemen och ett exempel är mitt eget, en bucklig diskbänk, man kom, tryckte på bucklan och sa att det finns inget att göra! Samma dag skulle man fästa en större list och två män klev in med blöta arbetsskor, vilket gav fina svarta märken på parkettgolvet. Många av våra påstådda exklusiva lägenheter är dragiga, har dåliga köksfläktar och väldigt gamla vitvaror, oftast mer än 30 år gamla.

Kungshall ska inte vara med och betala våra exklusiva lägenheter, men en familjemedlem som har en liten etta i Kungshall, tre trappor upp och ingen balkong och fick 400 kronor i höjning!

En vän bor på Doktor Sandbergs gata, i en sliten tvåa, igen på tredje våning utan hiss, fick en höjning på 400 kronor, men den nyrenoverade lägenheten bredvid fick endast en höjning på 200 kronor. Här känns det onekligen lite missvisande!

Davidson påstår även att Nybro ligger bland de lägsta hyrorna i landet, tveksamt!

På det hela taget förstår jag inte varför Christina Davidson, kommunstyrelsens ordförande, en folkvald politiker, lägger sig i detta, vilken stol sitter du på?

Luis Rasmussen

LÄS MER: Fler insändare i ämnet:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.