Annons
Insändare

Domarna i allsvenskan måste våga avvakta

I år har vi många nya domare i högsta serien. Jag inser att det tar tid att bli en riktig bra domare och att ju fler matcher man dömer desto säkrare blir man.
Insändare • Publicerad 1 september 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Men många av årets domare, även de äldre, är fega”, menar insändarskribenten.
”Men många av årets domare, även de äldre, är fega”, menar insändarskribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men många av årets domare, även de äldre, är fega. Kanske finns det ett bättre ord men vad jag menar är att de snart blåser av vid hörnspark innan ens hörnläggaren sparkat till bollen. I alla fall så fort bollen kommer in i boxen och någon spelare snuddar vi den, blir det frispark för det försvarande laget. Man vågar inte avvakta utvecklingen av situationen som då alltid är lite trasslig, men inte lagvidrig. Inte lustigt då att det numera sällan blir mål vid hörnor. Att det sedan alltid fattas ett rödvitt huvud eller en rödvit sko för att det skall bli mål är en annan fråga. En fråga för Nanne!

Kalmar FF har varje match hittills i år haft många hörnor men väldigt få har resultat i mål, om ens någon hittills. Domarna måste avvakta varje sådan situation och låta spelet ha sin gång intill någon bär sig illa åt. I annat fall är det lika bra att ta bort hörnsparkarna! Samma problem uppstår vid långa inkast då bollen hamnar inom boxen.

Annons

Dessutom måste domarna bättre blåsa av vid alla dessa tydliga tröjdragningar. Tröjorna står ju som en strut ibland – utan åtgärd. Kalmar FF skulle haft en straff i matchen mot Östersund och särskilt i matchen mot AIK för några veckor sedan. Men, ”fega” domare blåste inte av!

Vi behöver mer VAR (videodomarsystem) i svensk fotbolls högsta klass – för rättvisans skull.

Rolf B Bertilson

livstidsmedlem i Kalmar FF

Annons
Annons
Annons
Annons