GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det enda exklusiva är hyrorna

Stopp och belägg! Nu har jag suttit och läst igenom repliker angående Nybro Bostads AB:s hyreshöjning 2020. Nu får ni väl ändå ge er, både ledningen inom NBAB och Nybro kommun.
Insändare • Publicerad 10 november 2020 • Uppdaterad 16 november 2020
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”I Nybros lägenheter på Skomakaregatan bor det många ensamstående med låga pensioner. De är förtvivlade nu”, menar insändarskribenten på tal om NBAB:s hyreshöjningar.
”I Nybros lägenheter på Skomakaregatan bor det många ensamstående med låga pensioner. De är förtvivlade nu”, menar insändarskribenten på tal om NBAB:s hyreshöjningar.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Blanda inte ihop nybyggnation med renovering av nuvarande lägenheter för att få göra en så hög hyreshöjning. Oförskämt, då är ni dåligt pålästa. Vi hyresgäster ska väl ändå inte betala för något som inte kommer oss till nytta? En del av vår hyra ska sättas av till framtida renovering. Det är väl där det har gått fel, eller?

Husen på Skomakaregatan är alla mellan 30–35 år utan att någon renovering gjorts. Fortfarande samma tvättställ, toaletter, köksluckor, arbetsbänkar med mera som när husen byggdes. För att inte tala om hur många gånger lägenheterna bytt hyresgäster och utsatts för mer slitage.

Detta kallar Christina Davidson (C) för exklusiva lägenheter. Hon vet inte vad hon pratar om. Det enda exklusiva är hyrorna.

Läser sedan att vi har bland de lägsta hyrorna i Sverige? Vi är många som faktiskt har vänner på annan ort i kommunala lägenheter så vi vet att större städer än Nybro har lägre hyror – och det är många kommunala bostadsbolag som inte höjer hyrorna på grund av coronan.

I Nybros lägenheter på Skomakaregatan bor det många ensamstående med låga pensioner. De är förtvivlade nu. För pensionärerna halkar ju efter mer och mer. En del har nu efter att betalt hyran knappt pengar kvar till mat för hela månaden.

Men NBAB, ni kanske inte vill ha oss i era +55-lägenheter?

Jag anser också att de styrande över oss ska bo här i Nybro.

Besvikna fattigpensionärer

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.