Annons
Insändare

"Det är stora svårigheter att hitta relevanta efterträdare”

Replik med anledning av artikeln ”Kalmar Hästsportklubb vädjar om akut ekonomiskt stöd – måste köpa 19 hästar” den 2 mars.
Insändare • Publicerad 7 mars 2023
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag blev väldigt ledsen när jag läste i Barometern att jag ”hastigt” sagt upp mig. Jag har varit ridskolechef i 50 år och de sista 29 åren åt Kalmar Hästsportklubb men nu passerat pensionsåldern och därför sagt upp allt enligt kontrakt.

Att jag sa upp avtalet i höstas var inget som var förhastat utan helt enligt vårt gemensamma arrendeavtal (9 månaders uppsägningstid). Jag förvarnade även styrelsen muntligen en månad innan och gjorde sedan en skriftlig uppsägning enligt gällande avtal.

Annons

Den tidigare styrelsen har flaggat för den här händelsen flera år tidigare för att kunna ta fram alternativa lösningar, men tyvärr har det skjutits på framtiden. Det är stora svårigheter att hitta relevanta efterträdare med gedigen erfarenhet och kunskap inom ridskoleverksamheten. Det krävs många års erfarenhet där man ska ha hästkunskap och ridkunskap för att kunna köpa passande hästar och ponnyer till en ridskoleverksamhet.

Att driva ridskola i privat regi är en väldigt vanlig form i Sverige. Det finns ca 430 registrerade ridskolor hos Svenska Ridsportförbundet och av dessa är det hela 30 procent som drivs i privat regi.

Tävlingsverksamheten är en otroligt viktig intäktsdel för en ridklubb och därför ansöktes det redan hösten 2019 om att få stöd till ett tävlingsstall. Nu är bygglovet beviljat, så för att kunna dra in intäkter genom tävlingar är ett tävlingsstall med tillhörande rehab-boxar en viktig faktor för framtida ridskoleverksamheten.

Med denna replik vill jag avsluta ett långt och givande arbetsliv med våra älskade hästar.

Elisabeth ”Loppan” Flygt

Annons
Annons
Annons
Annons