Insändare

Den nya prövningen får utvisa Bastionens framtid

Scen Artikeln publicerades
Bastionens framtid som Kalmarscen prövas på nytt.
Foto: Arkivbild
Bastionens framtid som Kalmarscen prövas på nytt.

Svar på insändare från Patrik Delborn om Bastionen den 28 augusti.

Kommunfullmäktige har efter en utredning från Destination Kalmar ställt sig bakom förslaget att skapa en plats för kultur i Bastionen. Det har till och från varit en plats för teater och kultur sedan 1990-talet. Mot denna bakgrund involverades både Länsstyrelsen och Länsmuseet i ett arbete med att skapa en mötesplats som passar in och anpassas efter den unika kulturmiljö som finns på platsen.

Detta arbete gjordes väldigt grundligt som sig bör. Bakom kommunfullmäktiges beslut finns en vilja att ha en plats för enklare arrangemang på just Kvarnholmen. En plats som kan tas i anspråk utan att varje gång behöva bygga scen, läktare, frakt av bajamajor med mera.

Platsen är tänkt att kunna användas för skolor, gudstjänster, dop, bröllop mm. Det ska vara en plats som lyfter fram det unika i Kalmars historiska miljö och en plats där man också har belysning för att öka tryggheten.

Nu får frågan prövas igen med ett tydligare underlag som beskriver varför vi anser att den ansökta bebyggelsen passar miljön i området. Att den utvecklar kulturvärdena på platsen och snarare ökar upplevelsen av befästningarna och riksintresset.

Det blir en sedvanlig tillståndsprocess och så småningom finns ett slutligt ställningstagande kring vad Bastionen får nyttjas till i framtiden.

 

Johan Persson (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.