Annons
Insändare

Dags att reagera mot daltandet med flyget

I Barometern den 3 december kan vi läsa att kommuntjänstemän föreslår att 14 miljoner av Kalmars skattebetalarnas medel ska gå till ett stöd till flygplatsen. Tydligen fick flygplatsen 13,4 miljoner i stöd 2020. Det är cyniskt att ta del av detta.
Insändare • Publicerad 8 december 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är cyniskt hur det daltas med flyget i tider då det fattas pengar till välfärden, skolan och järnvägen”, skriver insändarskribenten.
”Det är cyniskt hur det daltas med flyget i tider då det fattas pengar till välfärden, skolan och järnvägen”, skriver insändarskribenten.Foto: Lars Johansson

Sjukvården, äldrevården, barnomsorgen går på knäna. Trots att det går tåg varje timme nämns inte tåget. Det passar inte de höga potentaterna att åka tåg. De påstår att flyget är jätteviktigt. Det är inte jätteviktigt. Tåget är lika jätteviktigt som flyget. Johan Persson, kommunstyrelseordförande i Kalmar sitter i Trafikverkets styrelse. Vad gör han för tåget – inte något? Trafikverket är inte särskilt järnvägsvänliga så det passar Johan Persson att vara styrelseledamot där. Det är cyniskt hur det daltas med flyget i tider då det fattas pengar till välfärden, skolan och järnvägen. Det negligerar potentaterna som inte gillar järnvägen. Det är deras intressen som gäller. Skattebetalarna i Kalmar bör väl börja reagera mot detta daltande med flyget.

Christer Wilhelmsson

Annons
Annons
Annons
Annons