Annons
Insändare

Dags att gå från förstudie till handling med arenabygget

En uppgradering av ishallen har diskuterats sedan 2010, men ingenting har hänt. Det man kan fråga sig är, varför är det så?
Insändare • Publicerad 5 maj 2021
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”En pusselbit som kan bidra till visionen är att bygga en ny evenemangsarena för ishockey, konserter, med mera”, skriver insändarskribenterna och hoppas på en snabb process kring bygget av ny arena i Oskarshamn. Denna bild är ett av förslagen som har lyfts fram.
”En pusselbit som kan bidra till visionen är att bygga en ny evenemangsarena för ishockey, konserter, med mera”, skriver insändarskribenterna och hoppas på en snabb process kring bygget av ny arena i Oskarshamn. Denna bild är ett av förslagen som har lyfts fram.Foto: Privat

Ishallen är inte ändamålsenlig för varken SHL eller Hockeyallsvenskan. I grunden är ishallens stomme snart 50 år. Konsekvensen av det är att omklädningsrum saknas, tränar- och kontorsutrymmen är bristfälliga, det är brist på förrådsutrymmen, restaurang och försäljningsytor behöver utökas med mera. En förutsättning för att kunna utveckla verksamheten på sikt är en träningshall till, för att kunna utveckla fler egna spelare och därmed kunna reducera antalet värvningar utifrån. I dag försvinner många duktiga ungdomar till andra föreningar ute i landet; där förutsättningarna är betydligt bättre än vad de är i Oskarshamn.

IK Oskarshamn har gjort en fantastisk resa och satt Oskarshamn och Kalmar län på hockeykartan. Stor eloge till alla som jobbar i och runt klubben, partners samt alla supportrar! Det är otroligt stort och imponerande att IK denna säsong hade stora etablerade lag som HV71, Brynäs och Linköping bakom sig i SHL-tabellen. Tack vare att IK spelar i SHL får Oskarshamn stor publicitet och exponeras kontinuerligt i riksmedia.

Annons

Oskarshamn som stad har en vision att växa till 30 000 invånare. En pusselbit som kan bidra till denna vision är att bygga en ny evenemangsarena för ishockey, konserter, med mera. Förhoppningsvis kan mervärdespengar till viss del användas för att förverkliga projektet. En ny evenemangsarena skulle även kunna utveckla Brädholmen Events verksamhet.

”Oskarshamns kommunstyrelse borde vända sina blickar sju mil söderut.”
Håkan Söderlund och Benny Jonsson
Insändarskribenterna lyfter fram Kalmars satsningar på idrottsanläggningar som ett gott exempel, här Kifab arena där FBC Kalmarsund spelar SSL-innebandy.
Insändarskribenterna lyfter fram Kalmars satsningar på idrottsanläggningar som ett gott exempel, här Kifab arena där FBC Kalmarsund spelar SSL-innebandy.Foto: Mats Holmertz

Ett alternativ till placering av en ny evenemangsarena vid E22 är ett stort område cirka 1,5 kilometer från centrum, mitt emot Press Kogyo och gamla kopparverket mot Ernemar. Där finns stora ytor för att bygga en evenemangsarena med träningshall samt parkeringsmöjligheter. En fördel är att logistiken för att ta sig tur och retur till arenan i stort sett redan finns på plats.

Vår förhoppning är att Oskarshamns kommun, privata aktörer samt IK Oskarshamn kan genomföra detta projekt tillsammans!

Oskarshamns kommunstyrelse borde vända sina blickar sju mil söderut. Kalmar kommun satsar över en halv miljard på nya idrottsanläggningar. De har insett värdet av att ha både elitverksamhet och breddidrott i sin kommun. Ny arena för innebandy, ny friidrottshall har byggts och ny arena för ishockey håller på att byggas (Kalmar har två ishallar när deras ishockeylag spelar i division 1!). Dessutom kommer en ny simhall att byggas och Kalmar kommun äger redan Guldfågeln Arena.

Oskarshamns kommunledning; Se till att satsa framåt! Tillsammans har vi nu chansen att skapa mervärde för kommunen och dess invånare för flera generationer framöver. En ny arena skulle starkt bidra till en positiv utveckling för Oskarshamn med omnejd!

Håkan Söderlund

Benny Jonsson

LÄS MER: Tidigare insändare i ämnet:

BAKGRUND: Tidigare rapportering om arenafrågan:

MISSA INTE: Åtta fans hjälper IKO till seger:

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons