Annons
Insändare

”Busschaufförerna har ett stort ansvar”

De senaste veckorna har det framförts kritik mot KLT. Det har framförallt handlat om vad resenären får ta med sig på bussarna.
Insändare • Publicerad 22 mars 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Busschaufförerna har ett stort ansvar för trafiksäkerheten, liksom piloter på passagerarflygplan eller befäl på färjor”, skriver insändarskribenten.
”Busschaufförerna har ett stort ansvar för trafiksäkerheten, liksom piloter på passagerarflygplan eller befäl på färjor”, skriver insändarskribenten.Foto: Kenth Jönsson

Det är dystert att konstatera att de som klagar knappast har kontrollerat med bussbolagen, deras hemsidor eller kontaktat dem via telefon, för att få klarhet i vad som gäller. Det borde vara en självklarhet, om resenären, ung eller gammal, vill ta med sig något som avviker från en enkel personresa.

För några veckor sedan skulle jag prova att åka stadsbuss i Kalmar med min hund för första gången. Innan dess läste jag på vad som gällde på KLT:s hemsida. Jag var sedan trygg i vad som krävdes av mig och hunden för att få åka med. Resan blev en positiv upplevelse.

Annons

I sammanhanget är det trist att se hur lokala medier i det närmaste gör stora saker av tillkortakommanden från vissa resenärer. Busschaufförerna har ett stort ansvar för trafiksäkerheten, liksom piloter på passagerarflygplan eller befäl på färjor. Det vore hälsosamt för medierna att ifrågasätta de klagandes egna ansvar och faktainhämtning inför vissa resor. Som pensionär har jag insett att medierna allt oftare pekar finger mot samhällets stödjande resurser.

Inför varje situation har individen ett mycket stort ansvar att hantera sin situation. Sådant ansvar fanns hos Kalmarborna när jag växte upp. Det var ett tryggt samhälle att leva och växa i.

C Petersson, pensionär

Annons
Annons
Annons
Annons