Annons
Insändare

”Bostadsbolaget tror på Grönhögen”

Replik på insändaren ”Tänk ett varv till”. Mörbylånga Bostads AB har sedan många år hyresrätter i södra delen av Grönhögen.
Insändare • Publicerad 11 maj 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Baserat på det söktryck på lägenheterna bredvid är det Mörbylånga Bostads styrelse och ledning övertygelse att dessa hyresrätter är eftertraktade.”
”Baserat på det söktryck på lägenheterna bredvid är det Mörbylånga Bostads styrelse och ledning övertygelse att dessa hyresrätter är eftertraktade.”Foto: Peter Boström

Bostäder som varit populära. Upp emot 15 sökande till varje lägenhet, de få gånger någon blir ledig. Detta att jämföras med Södra Möckleby, en dryg mil norrut, med knappt en (1) sökande per ledig lägenhet.

På grund av efterfrågan planerar bostadsbolaget nya lägenheter i Grönhögen, i anslutning till befintlig hyreslänga på Nybovägen. Givet tomtens storlek är ett tvåvåningshus med hiss det enda alternativet, något planen för området också tillåter. Enligt ritningarna kommer det bli 8 hyresrätter. Baserat på det söktryck på lägenheterna bredvid är det Mörbylånga Bostads styrelse och ledning övertygelse att dessa hyresrätter är eftertraktade.

Annons

Nya lägenheter i Grönhögen kan bebos av antingen redan på orten boende som sålt sin villa till någon annan som flyttar dit. Alternativt hyrs lägenheten av någon som är nyinflyttad. Hur man än vrider på det kommer detta innebära fler boende i Grönhögen, vilket både är önskvärt och kommer gynna bland annat service och tjänstesektor. Mörbylånga Bostads AB är inte rädda för att bygga i Grönhögen. Tvärtom. Vi tror på Grönhögen och vill därför bygga nya hyresrätter där.

Lars Stjernfelt (S), ordförande

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Mörbylånga Bostads AB

Annons
Annons
Annons
Annons