GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Barnen har fått nöja sig med en dålig grusplan”

I många år har vi känt till att rörelse och idrott är bra för barns hälsa, för bättre ork och bättre skolresultat. Verkligheten är dock den att barnen i Ljungnässkolan, och de är många, fått nöja sig med en dålig grusplan i behov av fler redskap för barnens aktivering.
Insändare • Publicerad 14 september 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten har flera förslag för att förbättra möjligheterna till fysiska utomhusaktiviteter för eleverna på Ljungnässkolan i Mönsterås.
Insändarskribenten har flera förslag för att förbättra möjligheterna till fysiska utomhusaktiviteter för eleverna på Ljungnässkolan i Mönsterås.Foto: Åsa Borefur

En liten sittbänk finns och en sandgrop för längdhopp. Anmärkningsvärt, tycker jag. Byt till konstgräs snarast möjligt, fler sittplatser samt åtminstone en höjdhoppställning. En löparbana på 60 meter vore också önskvärt men till det kanske totalutrymmet inte räcker.

Ytterligare något mer. Vid sidan av huvudingången till skolan finns ett större träd där en sittbänk är placerad, med grå jord runtom. Vid regn förstår jag att barnens skor kan bli leriga och smutsiga och efter rasten går de in med skorna i skolan. Så in gräs eller gör något annat åt situationen, tycker jag.

Thage Nylander, Mönsterås

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.