GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Att uppnå total rättvisa i livet eller i fotboll är en utopi”

Replik på insändaren ”Vi på läktarna som hänger med år efter år vill också ha rättvisa på plan.”
Insändare • Publicerad 10 november 2022
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten vill inte att Video Assistant Referee System, VAR, införs inom svensk fotboll.
Insändarskribenten vill inte att Video Assistant Referee System, VAR, införs inom svensk fotboll.Foto: Themba Hadebe

Att var(a) eller inte var(a). Att uppnå total rättvisa i livet eller i fotboll är en utopi. Jag är helt emot införande av VAR i allsvenskan. Skälen är många. Momentum försvinner från matchen. Vilka moment ska VAR bedöma? Ett felaktigt dömt/utfört inkast som via nick resulterar i mål? Felaktigt dömd frispark med samma resultat? Likaledes hörnspark även den feldömd? Vi har ju VAR redan i efterskott. Jag syftar på tv-sända matcher, där kommentatorer och experter på repriser ser olika matchsituationer. De är inte alltid ense om domslutet. Bevisar att domslutet kan diskuteras även om situationen repriseras flera gånger beroende på vem som tar beslutet. Kan tänka mig målkameror som avgör odiskutabelt om bollen passerat linjen eller ej. Slutligen, automatiskt gult kort vid uppenbara tröjdragningar, för att få slut på dessa spelförstörande tilltag.

Clas-Göran Flärd

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.