unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Är det rimligt att kräva detta av barn?

Högsby kommun har på förslag att slussa barn från tre av sina ytterskolor till Frövi i Högsby! Vad detta gör med bygden och de som bor där vill man inte ens tänka!
”I detta fall känns de orimligt att man tänkt på barnens bästa”, skriver insändarskribenten om Högsby kommuns förslag.
”I detta fall känns de orimligt att man tänkt på barnens bästa”, skriver insändarskribenten om Högsby kommuns förslag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Men vad gör det med de berörda barnen? Barn som är 6 år ska alltså åka minst två mil till och från skola varje dag. Är det rimligt att kräva det av barn?

Barnen kommer få längre dagar, vistas i mer otrygga miljöer, gå i större barngrupper med färre lärare! Något kommunen själva säger, att färre lärare kommer behövas.

Från och med i år blev barnkonventionen lag! Där står det att alla beslut som rör barn ska fattas utifrån barnens bästa! I detta fall känns de orimligt att man tänkt på barnens bästa.

Barnens röst

LÄS MER: Tidigare artiklar om förslaget: