Annons
Insändare

”Aldrig accepterat med hot och våld”

Det är aldrig accepterat med hot och våld. Jag känner inte Oscar Engsund personligen utan har bara tagit del utav hans prestationer som spelare för IK Oskarshamn.
Insändare • Publicerad 18 april 2024
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att nu drömmen om fortsatt spel i SHL för IK Oskarshamn tog slut känns naturligtvis tråkigt och bittert för supportrarna och många Oskarshamnsbor. Jag har den största förståelse och respekt för deras känslor reaktioner. Att det väcker känslor och reaktioner att klubben inte mäktade med att hålla sig kvar i SHL, utan degraderades till hockeyallsvenskan, är inte alls så konstigt. Men att ge sig på en enskild spelare som i detta fall Oscar Engsund med hård kritik och hot för att han nu väljer byta klubb är inte acceptabelt. Jag kan även här ha viss förståelse för att en del känner att Oscar Engsund sviker sin moderklubb IK Oskarshamn, sina supportrar och Oskarshamn. Men det är och ska aldrig vara accepterat att hota någon människa oavsett vad vederbörande väljer att ta för beslut. Man kan ha synpunkter och ifrågasätta prestation, men som sagt, aldrig hota eller kränka någon.

Jag instämmer till fullo med tidigare skribenter i detta. Att hota och kränka någon enskild person påverkar inte bara den enskilde, utan även vederbörandes familj, nära och kära.

Annons

Vi måste alla sträva efter ett bättre samhälle, där hot och våld aldrig ska löna sig eller accepteras i någon form. Tänk på vilka signaler vi skickar vidare till nästa generation om vi som vuxna kränker och hotar våra medmänniskor.

Med detta sagt, så önskar jag Oscar Engsund lycka till i sin nya klubb, HV71, och hälsar dig välkommen till Oskarshamns stad och kommun när helst du vill och har vägarna förbi.

Leif Axelsson

Annons
Annons
Annons
Annons