Annons

Stående ovationer för Norenpjäs

Lars Norén är inte direkt det första man kommer att tänka på när man tänker på Hultsfredsfestivalen. Men i år var han en av succéerna
Nyheter • Publicerad 16 juni 2003

Klockan tolv, mitt på dagen, är tidig morgon på lördagen av en Hultsfredsfestival. Ändå är det fullsatt på Stora Dansbanan.

För första gången spelas en hel teaterpjäs på en rockfestival i Sverige. Lars Noréns Kyla och Hultsfred är försökskaniner. Kyla handlar om tre ungdomar med nynazistiska åsikter som leker katt och råtta med en fjärde kille av utländsk härkomst. En grym och trovärdig historia med ett ännu grymmare slut.

Annons

Efter föreställningens slut står hela publiken upp och ger skådespelarna Björn Bengtsson, Kristofer Fransson, Tito Pencheff och Ulf Rönnerstrand stående ovationer.

Marcus Lindblad, 21 år och Julia Persson, 18 år, båda från Hässleholm, gillade idén att ha teater på musikfestival.

- Det funkar jättebra, så att det inte bara blir musik utan lite annat också. Jag tyckte den var skitbra, väldigt allvarlig förstås. Det är skönt med ett avbrott, speciellt så här på förmiddagen, säger Marcus Lindblad.

- Det är bra att de visar sånt här. Det behövs, tycker Julia Persson.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons