Annons

Stinkande sopor upprör

- Kajorna flyger omkring med gamla matrester och vårt bostadsområde luktar som Kejsarkullen.
Hultsfred • Publicerad 31 december 2003

Lägenhetsinnehavare Peter Norrby vid Stålhagens bostadsområde i Hultsfred är tillsammans med övriga grannar upprörd över situationen vid sopstationen i Stålhagen.

- Kajor och andra fåglar har på grund av bristande skötsel fritt tillträde till soprummen och allt avfall. Under julhelgen och mellandagarna har fåglarna flugit omkring inne i soprummen och hackat sönder soppåsar, säger Peter Norrby som fick fira jul med en kraftig avfallsstank utanför knuten.

Annons

När man öppnar fönstret för att vädra väller avfallslukten in vilket inte var uppskattat.

- Det är förskräckligt. Alla åtta luckorna till sopinkasten stod på vid gavel härom morgonen.

- Jag har anmält detta till båda miljöinspektörerna på Hultsfreds kommun. Men de hänvisar bara vidare, säger en irriterad Peter Norrby.

- Nu börjar folk kalla vårt bostadsområde för Lilla Kejsarkullen och det är inte trevligt med tanke på att Kejsarkullen är kommunens soptipp, säger Peter Norrby.

Boende i Stålhagen har under helgen kontaktat OT och sagt att man tänker anmäla Hultsfreds miljökontor till länsstyrelsen om det inte sker en snar förbättring.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons