Annons

SD tar flera tunga poster

Sverigedemokraterna får platser i kommunstyrelsen och de två största nämnderna. Men det blir inte partiets inkryssade etta som tar den tyngsta posten.
Hultsfred • Publicerad 25 september 2014

Gruppledaren John Hoffbrink berättar att Göran Gustafsson, som kryssade sig förbi den först nämnde, säger sig att inte ha utrymme för de tidskrävande uppdragen av privata skäl utan väljer att endast bli en röst i kommunfullmäktige.

– Jag kommer nog att ta kommunstyrelseplatsen, säger John Hoffbrink. Sedan får vi se hur det kommer att bli med platserna i socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. På lördag ska vi ha gruppmöte och börja planera för de kommande fyra åren.

Annons

De enstaka platserna i kommunstyrelsen och de båda tunga nämnderna är en direkt följd av valresultatet. Men John Hoffbrink kan tänka sig att gå längre.

– Självklart vill vi ha så många platser som möjligt, säger han. Vi hoppas kunna förhandla till oss fler än de tre givna. Men hittills har vi inte fått någon invit från andra partier om att överlägga.

Med facit i hand ångrar John Hoffbrink delvis att hans parti lämnade valsedeln öppen inför valet. Visserligen, berättar han, fick man flera handskrivna parti­trogna namn men var också nära att få in en politisk vilde.

– På andra platser i Sverige kuppade till och med nazister in sig på våra listor.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons