Annons

Nya jobb på gjuteri

Gjuteriföretaget Hellmer har vuxit ur kostymen. Nu fördubblas såväl maskinparken som antalet anställda.
- En underbar julklapp efter alla hårda vindar som blåst, kommenterade kommunalråd Bo Bergman nyheten under gårdagen.
Hultsfred • Publicerad 23 december 2003
Politikerna Per-Inge Pettersson (c), Bo Bergman (s) och Hkiab:s Sven Carlsson gladdes åt den julklapp Joacim Svensson på Hellmer presenterade under gårdagen.Foto: CAMILLA ÄRLESKOG
Politikerna Per-Inge Pettersson (c), Bo Bergman (s) och Hkiab:s Sven Carlsson gladdes åt den julklapp Joacim Svensson på Hellmer presenterade under gårdagen.Foto: CAMILLA ÄRLESKOGFoto: 

Från att Bo Wiger skrev kontrakt med Hellmer Industri i Norrköping om en start i oktober 2000 har företaget ständigt stått under utveckling. Bo Wiger knöt snabbt skickliga kontakter med lång erfarenhet i branschen och i dagsläget finns 14 anställda.

- Vi ser mycket positivt på utvecklingen här för vår egen del. Från mitten av februari tills i april nästa år fördubblar vi maskinparken och investerar drygt 15 miljoner kronor, omtalar Bo Wiger.

Annons

30-tal anställda

Beläggningen kommer redan från februari att ökas och personalstyrkan bör ligga runt ett 30-tal anställda när allt rotts i hamn.

- Lokalerna är byggda för 50 personer så i det här skedet behöver vi inte göra några förändringar. Men om vi är duktiga och kunderna vill ha oss måste det till större utrymmen om en ytterligare fas blir aktuell, säger Bo Wiger.

Gjuterinäringen är stor i trakten och det satsas en del för att få kunnig personal till företagen. I Vimmerby finns bland annat en eftergymnasial KY-utbildning med riksintag, så ännu råder ingen brist på arbetskraft.

- Kan vi få duktigt folk kan vi också växa. Redan nu jobbar vi mot hela Europa, Kina och Brasilien, säger Bo Wiger.

Hellmer gör komponenter till främst telecom- och medicin-branscherna. Ämnena tillverkas i Hultsfred medan all vidareförädling görs i Norrköping och exporten sker därifrån.

"Bra att det har lossnat"

Wiger och kollegan Joacim Svensson, som var den förste att anställas på Hellmer Die

Casting, släppte nyheten när kommunalråd Bo Bergman (s), vice kommunalrådet Per-Inge Pettersson (c) och Hkiab:s vd Sven Carlsson fanns på plats.

- Det känns himla bra att det lossnat. Det ger bra signaler. När vi byggde om lokalerna investerade vi nio miljoner här. Det här företaget har nått en bra bit på väg, säger Sven Carlsson.

Annons

- Det här är verkligen en fin julklapp. Året slutar bra för det privata näringslivet. Dels den här satsningen, dels att Gjutal fick sin hittills största order nyligen. Inte att förglömma Ekängen i Virserum som har officiell invigning i januari samt att RM Legotjänst friköpt Industribolagets, tidigare Modighs, lokaler. Och att Percy Modig nu också hyr en del av gamla Forsnäs och där sysselsätter ett antal anställda.

- En fin avslutning på året

som det annars blåst bitvis

ganska kallt om, säger Bo Bergman.

CAMILLA ÄRLESKOG

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons