Annons

Nu varnar polisen för julbedragare

Polisen varnar för bedragare i jul. I helgen lurades en Hultsfredsbo på 1 000 kronor
Hultsfred • Publicerad 22 december 2003

Den fräcka stölden inträffade utanför mataffären Exet Stormarknad omkring 18.30 på lördagskvällen.

- Det var en försäljare av julgodis som drabbades. Plötsligt dök det upp en kund som ville köpa julgodis för 100 kronor. Men han ville betala med en tusenlapp, säger polisen.

Annons

Godisförsäljaren fick fullt sjå med att leta rätt på växel åt kunden som insisterade på att betala med tusenlappen. När försäljaren försökte leta rätt på växel i sin pengabag ändrade sig kunden och ville inte längre ha något julgodis.

- När kunden försvunnit upptäckte försäljaren att han blivit bestulen på tio hundralappar. Men någon tusenlapp i växel hade han aldrig fått av kunden, säger polisen som betecknar kunden som en växelbedragare.

Hultsfredspolisen uppmanar allmänheten att se upp med värdeföremål och plånböcker när julruschen nu går in i slutspurten. Man befarar att växelbedragaren kan slå till igen och riktar en varning även till affärsinnehavare och försäljare.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons