Annons

Naken man gick bärsärkagång på tisdagsmorgonen

En spritt språngande naken man härjade i centrala Hultsfred på Alla hjärtans dagsmorgonen.
Hultsfred • Publicerad 14 februari 2012

Flera vittnen har berättat om att en naken man gått bärsärkagång tidigt på Alla hjärtans dagsmorgonen, ett händelseförlopp som, enligt en kvinna, började med att han krängde av sig alla kläderna, kastade dem i snön, och började sin språngmarsch i höjd med Stålhagens bostadsområde.

Vid halv sjutiden ska mannen ha sprungit ifatt en kvinna på cykel på Västra långgatan i Hultsfred. När han fick fatt på kvinnan slet han ner henne på marken och stal cykeln och trampade iväg vidare mot centrum i Hultsfred. Den bestulna kvinnan försvann chockad från platsen.

Annons

En stund senare ska han ha sparkat sönder en ruta på en loppis och skurit sig på glasskärvorna för att sedan linka in på vårdcentralen och ska där ha slagit sönder en toalett hos tandläkaren.

Där tog skadeturnén slut då han greps av polisen, fortfarande utan en enda tråd på kroppen. Polismän tvingades följa med i ambulansen då mannen även fortsättningsvis visade våldsamma tendenser

– Mannen är oidentifierad än så länge, säger närpolischefen John-Åke Andersson. Vi vet inte heller varför han betedde sig som han gjorde. En förklaring kan vara att han var drogpåverkad. Det får den fortsatta utredningen visa.

Jimmie Rundberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons