Annons

Många frågetecken kring Silver Tec

Hultsfred • Publicerad 18 augusti 2005

Silverdalen. Silver Tec är på väg att säljas igen. Granholmen Fastighets AB vill ge 2,3 miljoner för pappersbruksområdet.

Den planerade affären bekräftas av kommunens tekniske chef Bo Strangnefjord.

Annons

- Kommunen har fått ett köpebrev för att kunna pröva förköpsrätten, säger han. Så går det till vid alla fastighetsaffärer. Vi har dock inte tagit ställning till ärendet ännu.

Granholmen Fastighets AB anges i köpebrevet ha sitt huvudsäte i Norrtälje men bolagets telefonnummer är inom Sollefteås riktnummerområde.

Telefonen är just nu avstängd för inkommande samtal, anger en röst när Oskarshamns-Tidningen söker bolagets ansvariga.

Den senaste affären bidrar dock till att förstärka mystiken kring Silver Tec ytterligare.

I våras berättade nämligen Silver Tecs vd Thomas Johansson att hans bolag var sålt till Grönquist Entreprenad och Konsult i Stockholm.

- Om affären verkligen genomfördes, är det märkligt att vi

inte fått in något förköpsärende, fortsätter Bo Strangnefjord.

Saknar hänvisning

När Oskarshamns-Tidningen ringer upp Grönquist Entreprenad och Konsult i Stockholm, visar det sig emellertid att bolaget flyttat från detta så kallade Business House. Telefonisten berättar att bolaget försvann för en månad sedan, utan att lämna någon hänvisning.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons