Annons

Man gripen för mordförsöket i Virserum

En 19-årig man har gripits misstänkt för lördagens mordförsök i Virserum. Polisen utesluter inte att fler gärningsmän kan vara inblandade.
Virserum • Publicerad 4 november 2018
Polisen spärrade av en förmodad brottsplats under lördagen.
Polisen spärrade av en förmodad brottsplats under lördagen.Foto: Tommy Nilsson

Mannen greps på lördagen och kommer att förhöras vidare under söndagen, skriver polisen på sin hemsida. Hans inblandning i händelsen, där en 40-årig man misshandlades och fördes till sjukhus med stickskador, är oklar. Polisen är förtegen om vem den gripne mannen är.

– Det handlar dels om att vi definitivt inte utesluter fler gärningsmän och dels att vi inte vet hans inblandning, om det var han som höll i föremålet som orsakade stickskadan eller så, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Annons

Det var på lördagsförmiddagen som larmet om ett bråk i Virserum, i närheten av korsningen Storgatan/Strandvägen, kom. Det finns uppgifter om att ett tiotal personer ska ha varit inblandade i bråket, men det är fortfarande oklart vad det handlade om.

På lördagen kunde polisen prata kort med den misshandlade mannen, men det är okänt vad han sa och om polisen har kunnat prata vidare med honom. Hans skador ska vara allvarliga, men inte livshotande. Polisen har hållit förhör med vittnen och husrannsakningar har gjorts, men än vill de inte säga något om vad de har gett. Under lördagen spärrades brottsplatsen av och dessutom stängdes väg 23 för trafik för att polisens tekniker skulle undersöka platserna. Vägen öppnades igen strax efter klockan 20.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons