Annons
Karlbergs bilaffär tar kronofogden till hjälp och kräver skadestånd på över en kvarts miljon kronor av Metropol i Hultsfred. Man anser att 60 anställda matförgiftades i restaurangen i samband med en firmafest för två år sedan.
Hultsfred • Publicerad 30 augusti 2005

Hultsfred

Sammanlagt var cirka 160 personer på festen på Metropol i mitten av augusti 2003. Från och med dagen efter festen började Karlbergs anställda insjukna en efter en.

Annons

Symptomen var kräkningar, diarréer och våldsamma magsmärtor.

Nu vill Karlbergs ha cirka 290 000 kronor av Metropol för merkostnader i samband med sjukskrivningarna.

- Jag blev själv sjuk, säger Karlbergs vd Lars Ekfeldt. Alla mådde extremt illa.

Han berättar att deltagarna på festen kom från Karlbergs olika bilaffärer i Västervik, Vimmerby, Oskarshamn, Mönsterås, Högsby, Kisa och Vetlanda.

- Det är konstigt att så många människor åker från olika platser och drabbas av samma sjukdom efter att ha varit på samma fest, säger han.

"Vi är oskyldiga"

Metropol i Hultsfred tänker dock inte betala utan kräver i sin tur Karlbergs bilaffär på festnotan.

Cirka 160 000 kronor, enligt Metropols jurist Allan Nyrén.

- Vi är oskyldiga, säger Metropols vd Fredrika Svensson. Miljö- och byggnadsnämndens prover visade att det inte var något fel på maten, Vår personal och musikgruppernas medlemmar, åt också av maten men utan att bli sjuka.

Fallet kan gå till domstol

Annons

Metropol skickade in prover på den mat som fanns kvar, berättar Fredrika Svensson, och festkvällen bjöd på Skagenröra och andbröst.

"Hade roligt"

- Karlbergs anställda hade roligt här och det är jättetråkigt att det blivit problem i efterhand. Men det kan vara andra saker som gjort att personalen blev sjuk.

- Virusinfektion, till exempel.

Både Metropol och Karlbergs har anställt jurister som jobbar med fallet och båda sidorna tänker driva de ekonomiska anspråken vidare.

- Karlbergs har valt att anlita kronofogden medan vi stämmer bilfirman, säger Allan Nyrén. Det kommer att bli en fortsatt skriftväxling under hösten och det troliga är att fallet går till domstol.

tommy nilsson

tommy.nilsson@barometern.se

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons