Annons

Kvinna förföljd av exmake

En kvinna i 35-årsåldern med två barn tvingas gömma sig på hemlig adress efter hennes före detta man plötsligt trängt sig in i kvinnans lägenhet och misshandlat henne.
Hultsfred • Publicerad 4 februari 2010

Kvinnan flydde från sin man i Grekland och bosatte sig i en ort i Hultsfreds kommun för cirka ett halvår sedan.

– Sedan dess har mannen hotat med att komma hit flera gånger, säger utredningsledaren Peter Karlsson vid Oskarshamnspolisen. I fredags dök han upp i sällskap med en annan man och tog sig in i hennes lägenhet.

Annons

Peter Karlsson berättar att det blev hårda ordväxlingar som slutade med att mannen tog till nävarna.

– Kvinnan skadades inte allvarligt men tvingades motta några knytnävsslag och ett struptag. Mannen som var med honom försökte hindra honom så gott han kunde.

När polisen kom till platsen fördes kvinnan till vårdcentralen för att plåstras om och lotsades under kvällen, tillsammans med sina båda barn, till kvinnojourens övernattningslägenhet.

– Kvinnan och barnen var där tillfälligt och har nu flyttats till en annan plats på hemlig adress, säger Peter Karlsson.

Kvinnans före detta man är nu misstänkt för misshandel, anhållen i sin frånvaro och efterlyst.

– Det kan bli svårt att hitta honom, säger Peter Karlsson. Han kan mycket väl ha lämnat landet.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons