Annons

Kurator JO-anmäld av god man

-Det ska bli intressant att se vad de svarar och varför det tog så lång tid att få handlingarna, säger Ove Karlsson i Hultsfred som JO-anmält en kurator vid Västerviks sjukhus sedan Ove Karlsson inte lyckats få ut journalhandlingar i sin egenskap av god man.
Hultsfred • Publicerad 8 december 2003

Tidigare i höst ville Ove Karlsson ta del av journaler för en person som hans förordnad som god man för, men nekades av en kurator på Västerviks sjukhus. Då Ove Karlsson begärde ett skriftligt svar uppgav kuratorn att vederbörande inte hade tid. Ove Karlsson JO-anmälde då att han i sin egenskap av god man inte fått ta del av begärda handlingar och att han inte heller fått ett skriftligt avslag på sin begäran.

- Nu har jag fått handlingarna, så saken är utagerad för min del, säger Ove Karlsson.

Annons

Han säger att han inom de närmaste dagarna kommer att meddela JO att han fått handlingarna.

- Det ska också bli intressant att höra vad JO har att säga om Landstingsstyrelsens utredning om varför det var så svårt och tog så lång tid att få handlingarna, säger Ove Karlsson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons