Annons

Kultursekreterare nobbar stipendiet

Kultursekreteraren Katarina Genberg tackar nej till sin del av kulturstipendiet efter att nämndens val kritiserats av politiker
Hultsfred • Publicerad 2 december 2003

Oskarshamns-Tidningen berättade i lördagstidningen om ett flertal kritiska politiker, från olika partier, och i helgen har kommunens eget debattforum på nätet fyllts på med ett starkt angrepp från medborgarpartisten Göran Berglund.

Han ifrågasätter kultur- och fritidsnämndens omdöme

Annons

och menar att man gör en kvalificerad medarbetare en otjänst genom att genomföra

något som kan liknas vid

"vänskapskorruption".

Katarina Genberg är tacksam för den uppskattning som priset inneburit, men anser sig under rådande omständigheter inte kunna ta emot priset.

- Minsta antydan om något så grovt som vänskapskorruption eller att nämnden inte varit enig, är ytterst sårande och gör det omöjligt för mig att ta emot priset, säger hon. Jag fick lyfta glädjebägaren en kort stund men när någon häller gift i den, tänker jag inte dricka.

Katarina Genberg har nu skrivit till nämnden och tackat nej till kulturstipendiet.

TOMMY NILSSON

tommy.nilsson@barometern.se

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons