Annons

Kommunen anmäls till Arbetsmiljöverket

SKTF anmäler de kommunala miljonnedskärningarna till Arbetsmiljöverket i Växjö. Fackförbundet fick inte de svar det förväntade sig.
Hultsfred • Publicerad 16 december 2003

OT berättade i lördagens tidning om SKTF:s krav att kommunen senast klockan 12 på måndagen, tre timmar före budgetfullmäktige, skulle redovisa mer detaljerade arbetsmiljökonsekvensbeskrivningar för socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden, en övergripande analys för hela den kommunala förvaltningssfären och en granskning av vad nedläggningen av kultur- och fritidsnämnden kommer att innebära.

Lars-Birger Rydén, SKTF:s ordförande i kommunen, säger att de inte fått några nya svar alls.

Annons

- Vi har inte hört någonting, säger han. Därför har vi i styrelsen beslutat att nu kontakta Arbetsmiljöverket. Det blir antingen i dag, måndag, eller i morgon och vi kommer att lämna över beslutsmaterial för granskning. Arbetsmiljöverket får då ta ställning till vem som har rätt, vi eller kommunen.

Enligt kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut kommer det inte att bli någon förvaltningsövergripande analys av arbetsmiljön. Kommunledningen hävdar fortfarande att det räcker med separata analyser på varje enskild förvaltning.

- Men vi är inte nöjda med arbetsmiljökonsekvensbeskrivningarna som gjorts inom socialnämndens och barn- och utbildningsnämndens områden, säger Lars-Birger Rydén. Det är inte tillräckligt utrett hur nedskärningarna kommer att påverka de människor som finns kvar.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons