Annons

Kommunalrådet Bo Bergman beredd "sälja ut" vårdcentral

Kommunalrådet Bo Bergman (s) kan vara beredd att acceptera att Hultsfreds vårdcentral läggs ut på entreprenad.
Hultsfred • Publicerad 24 januari 2003

- I landstingsledningen har man ju sagt att man är beredd att prova alla alternativ för att utveckla vården i Kalmar län, säger Bo Bergman. Ett tillfälle kan vara att testa i Hultsfred.

Bo Bergman har nu skickat brev till landstingsstyrelsens ordföranden Anders Andersson (kd) och begärt överläggningar med landstinget om sjukvårdens framtid i Hultsfred.

Annons

Orsaken till initiativet är att Bo Bergman är orolig.

Avtalet löper ut

- Det avtal man skrev med privatläkare löper ut sista februari och inget är klart om den fortsatta verksamheten, säger han. Men jag vet att läkarna vill fortsätta i Hultsfred samtidigt som deras arbete har varit mycket uppskattat. Hultsfreds vårdcentral har varit en väl fungerande verksamhet sedan avtalet skrevs.

Bengt Andersson, ansvarig för vårdcentralerna i Hultsfreds kommun, bekräftar att läkar-situationen inte är löst i Hultsfred.

- Men vi kommer inte att förnya kontraktet för två av hyr-läkarna, säger han. Två hyrläkare blir kvar men de övriga två tjänsterna måste vi fylla ut med landstingsläkare.

Läkare ville ta över

Bengt Andersson påpekar att det är en ekonomisk fråga.

- Det blir för dyrt med hyrläkare, säger han. Vår budget är egentligen inte anpassad till annat än landstingsläkarlöner. Jag räknar med att spara två miljoner kronor på denna förändring.

Bengt Andersson avslöjar att läkarna hade ett förslag som innebar att man tog över vårdcentralen i Hultsfred helt och hållet.

- Men det blev oacceptabelt dyrt. Och detta vet bland andra Anders Andersson om.

Tommy Nilsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons