Annons

Julhelgen lockade många till kyrkan

Julhelgen har lockat många till kyrkorna
Hultsfred • Publicerad 27 december 2003
Hanna Hjalmarsson placerar ut Jesusbarnet vid krubban i Virserums kyrka.FOTO: MARCUS OSCARSSON
Hanna Hjalmarsson placerar ut Jesusbarnet vid krubban i Virserums kyrka.FOTO: MARCUS OSCARSSONFoto: 

I Virserums kyrka inledde man julfirandet redan på julaftonens förmiddag då församlingsassistent Ylva Nilsson bjöd in till samling vid krubban. Barnen samlades framme vid krubban där de fick veta varför de tre vise männen kom till Betlehem en kväll för över 2 000 år sedan.

På eftermiddagen bjöd Leif Dahl och Lisa Sandstedt på musikaliska inslag och på julnatten höll kyrkokören midnattskonsert. Missionsförsamlingens Ingvar Davidsson höll i julbönen vid granen i Björnestöm på julaftonseftermiddagen. Järnforsens församlingar samlades vid torggrannen i Järnforsen vid samma tidpunkt. Midnattskonsert på julafton anordnades även i Järnforsens missionskyrka, i Hultsfreds kyrka med kyrkokören och i Målilla-Gårdveda kyrka.

Juldagens sedvanliga julotta arrangerades i kyrkorna i Lönneberga, Vena, Järeda samt Silverdalens Lutheranska kapell. Alfons Lindholm och kyrkokören höll julotta i Tveta kyrka och Ingvar Lennartsson och kören bjöd in till julotta i Mörlunda Filadelfia. Filadelfia lockade även med en annandagskonsert där såväl Toner från förr, kören, barnsångarna och solister medverkade.

Marcus Oscarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons